SARI KUYRUK BALIĞI

FOSİL NO: SF0090
YAŞ:48 milyon yıllık
DÖNEM:Eosen
BULUNDUĞU YER:Monte Bolca, Verona, İtalya

DİĞER BİLGİLER:
İtalya"da elde edilen farklı balık türü fosillerinden biri de sarı kuyruk balığı fosilidir. Resimde görülen sarı kuyruk fosili 48 milyon yıllıktır. 48 milyon yıl önce yaşayan sarı kuyruk balıklarının tüm özelliklerinin bugün yaşayan sarı kuyruklarda da aynen olması, evrimin gerçek olmadığını göstermektedir.

UÇAN BALIK

FOSİL NO: SF0075
YAŞ:100 milyon yıllık
DÖNEM:Kretase
BULUNDUĞU YER:Hakel, Lübnan

DİĞER BİLGİLER:
Hakel"deki kireçtaşı fosil yataklarında bulunan bu uçan balık fosili, son derece iyi korunmuş örneklerden biridir. Balık, tüm dış hatlarıyla birlikte fosilleşmiştir. 12 cm uzunluğundaki balığın, yüzgeç açıklıkları ise, 2.6 cm"dir. Günümüzde yaşayan uçan balıklarla, milyonlarca yıl önce yaşamış olanlar arasında hiçbir fark yoktur. Bu farksızlık, canlıların evrim geçirmediğinin, yaratıldığının bir delilidir.

DENİZ LALESİ

FOSİL NO: SY0089
YAŞ:265 milyon yıllık
DÖNEM:Permiyen
BULUNDUĞU YER:Kuzeybatı Havzası, Avustralya

DİĞER BİLGİLER:
Resimde görülen fosil, Avustralya"da bulunan çok sayıdaki deniz lalesi fosillerinden biridir. 265 milyon yaşındadır. Günümüzdeki deniz lalelerinden bir farkı olmayan 265 milyon yıl önceki deniz laleleri, evrimin hiçbir zaman yaşanmadığının ispatlarındandır.

YUSUFÇUK

FOSİL NO: SI0074
YAŞ:150 milyon yıllık
DÖNEM:Jura
BULUNDUĞU YER:Beipiao, Liaoning, Çin

DİĞER BİLGİLER:
Yüz milyonlarca yıldır yapısını koruyan yusufçukların kanat yapıları ve uçma mekanizmaları, dünyanın önde gelen helikopter üreticileri tarafından örnek alınmaktadır. Yusufçuğun sahip olduğu kanat yapısı ve kanatlarını en verimli şekilde kullanmasını sağlayan gelişmiş uçuş mekanizması, bundan 150 milyon yıl önce de mükemmel bir şekilde çalışmaktadır. Bugün de aynı sistemle çalışmaya devam etmektedir. Bu durumun Darwinistler tarafından açıklanması mümkün değildir. Milyonlarca yıllık yusufçuk fosilleri evrimcilerin iddialarını yerle bir etmektedir.

ÇAMUR BALIĞI

FOSİL NO: SF0088
YAŞ:50 milyon yıllık
DÖNEM:Eosen
BULUNDUĞU YER:Messel Oluşumu, Darmstadt, Almanya

DİĞER BİLGİLER:
Kel turna balıkları, Amiiformes takımından, Amiidae familyasına dahil olan bir balık türüdür. Diğer pek çok balık türünde olduğu gibi, zengin bir fosil geçmişine sahiptir. Bilinen en eski örneklerden biri yaklaşık 150 milyon yıllıktır. Elde edilen tüm fosiller, kel turna balıklarının milyonlarca yıldır aynı olduklarını, yani herhangi bir şekilde evrim geçirmediklerini göstermektedir. Resimdeki 50 milyon yıllık kel turna balığıyla, günümüzde yaşayanları arasında hiçbir fark yoktur.

KUŞ

FOSİL NO: SB0087
YAŞ:140 milyon yıllık
DÖNEM:Kretase
BULUNDUĞU YER:Yixian Oluşumu, Liaoning, Çin
DİĞER BİLGİLER:
Evrimcilerin kuşların kökeni konusundaki iddialarını geçersiz kılan bulgulardan biri de resimde görülen Liaoningornis kuşu fosilidir. İlk olarak Çin"de Kasım 1996"da bulunan, 130 milyon yaşındaki Liaoningoris isimli bu kuşun varlığı paleontologlar Lianhin Hou, Martin ve Alan Feduccia tarafından Science dergisinde yayınlanan bir makaleyle duyuruldu. Liaoningoris, günümüz kuşlarında bulunan uçuş kaslarının tutunduğu göğüs kemiğine sahipti. Diğer yönleriyle de bu canlı günümüz kuşlarından farksızdı. Tek farkı, ağzında dişlerinin olmasıydı. Bu durum, dişli kuşların, hiç de evrimcilerin iddia ettikleri gibi ilkel bir yapıya sahip olmadıklarını gösteriyordu. Nitekim Alan Feduccia, Discover dergisinde yayınlanan yorumunda, Liaoningoris"in, kuşların kökeninin dinozorlar olduğu iddiasını geçersiz kıldığını belirtmişti. (Old Bird", Discover, 21 Mart 1997)


KEREVİT (Çift Parça)

FOSİL NO: SC0072
YAŞ:128 milyon yıllık
DÖNEM:Kretase
BULUNDUĞU YER:Yixian Oluşumu, Liaoning, Çin

DİĞER BİLGİLER:
Kerevit, bir tür tatlı su ıstakozudur. Milyonlarca yıldır hiçbir değişime uğramadan varlığını devam ettirmektedir. 128 milyon yıl önce yaşayan kerevitlerle, bugün yaşayan kerevitlerin tamamen aynı olması, evrimcilerin asla açıklayamayacakları bir durumdur. Fosillerin gösterdiği gerçek, canlıları Allah"ın yarattığıdır.

ÖRÜMCEK

FOSİL NO: SI0071
YAŞ:150 milyon yıllık
DÖNEM:Jura
BULUNDUĞU YER:Beipiao, Liaoning, Çin

DİĞER BİLGİLER:
Bilinen en eski örümcek fosili örneği 425 milyon yıllık bir su örümceği fosilidir. Resimde görülen örümcek fosili ise, 150 milyon yaşındadır. Fosil kayıtları örümceklerin yüz milyonlarca yıldır aynı özelliklere sahip olduklarını, herhangi bir değişime uğramadıklarını göstermektedir. Darwinistlerin bu bulgulara karşı verebilecekleri tutarlı ve bilimsel bir cevap yoktur.

PERCOPCIDAE

FOSİL NO: SF0085
YAŞ:54-37 milyon yıllık
DÖNEM:Eosen
BULUNDUĞU YER:Green River Oluşumu, Kemmerer, Wyoming, ABD

DİĞER BİLGİLER:
Resimde görülen Percopsidae fosili, bu canlıların milyonlarca yıldır değişmeden varlıklarını devam ettirdiklerini, yani evrim geçirmediklerini göstermektedir. Eğer bir canlı, milyonlarca yıl önceki tüm özellikleriyle günümüzde kusursuz şekilde varlığını sürdürüyorsa ve hiçbir değişim geçirmediyse, bu durum Darwin"in öngördüğü aşamalı evrim modelini tamamen ortadan kaldıran güçlü bir kanıttır. Ve yeryüzünde bunu kanıtlayacak tek bir örnek değil, milyonlarca örnek bulunmaktadır. Söz konusu Percopsidae fosili de bu kanıtlardan sadece biridir.

LEVREK

FOSİL NO: SF0070
YAŞ:54-37 milyon yıllık
DÖNEM:Eosen
BULUNDUĞU YER:Green River Oluşumu, Kemmerer, Wyoming, ABD

DİĞER BİLGİLER:
Levrekler kuzey yarım küredeki tatlısularda ve denizlerde yaşarlar. Farklı ortamlara ve su sıcaklıklarına kolay uyum sağlayabilen balıklardır. Darwinistlerin canlıların birbirlerinden türedikleri ve aşamalı olarak geliştikleri iddiası, levrek fosilleri tarafından bir kez daha yalanlanmaktadır. Resimde görülen fosil, levreklerin milyonlarca yıldır hiç değişmediklerini, evrimcilerin iddia ettiği gibi herhangi bir ara aşamadan geçmediklerini göstermektedir. 50 milyon önceki levrekler nasıl bir yapıya sahipse, günümüzdeki levrekler de aynı yapıya sahiptirler.

SEMENDER

FOSİL NO: SR0069
YAŞ:125 milyon yıllık
DÖNEM:Kretase
BULUNDUĞU YER:Liaoning, Çin

DİĞER BİLGİLER:
Resimde görülen 125 milyon yıllık semender fosili, semenderlerin milyonlarca yıldır değişmeden varlıklarını devam ettirdiklerini göstermektedir. Günümüzdeki semenderlerden farkı olmayan bu fosil örneği, evrimin asla yaşanmadığının delillerinden biridir.

YENGEÇ

FOSİL NO: SC0083
YAŞ:23-5 milyon yıllık
DÖNEM:Miosen
BULUNDUĞU YER:Patagonya, Arjantin

DİĞER BİLGİLER:
Fosil kayıtlarında pek çok örneği olan canlılardan biri de yengeçlerdir. Milyonlarca yıl önce yaşamış olan yengeçlerle günümüzdekiler arasında bir fark olmadığı fosil bulgularının gösterdiği reddedilemez bir gerçektir. Bu gerçeğin ispatlarından biri de resimde görülen 23-5 milyon yaşındaki yengeçtir. Bu yengeç, bugün yaşayanlarla tıpatıp aynıdır.

KARİDES

FOSİL NO: SC0068
YAŞ:145 milyon yıllık
DÖNEM:Jura
BULUNDUĞU YER:Eichstatt, Almanya

DİĞER BİLGİLER:
Karides, kabuklular alt filumuna dahil olan bir eklembacaklıdır. Vücudu kalsiyum karbonattan meydana gelen bir zırhla kaplıdır. Gövdesi eklemlidir. Hem tatlı hem de tuzlu sularda yaşayan türleri vardır. Resimde görülen karides fosili ise 145 milyon yıl yaşındadır. Milyonlarca yıldır yapılarını aynen koruyan ve herhangi bir değişime uğramayan karidesler, canlıların evrim geçirmediğinin yaşayan bir delilidir.

KÖPEKBALIĞI (Triakidae) (Çift Parça)

FOSİL NO: SF0082
YAŞ:75 milyon yıllık
DÖNEM:Kretase
BULUNDUĞU YER:Hakel, Lübnan

DİĞER BİLGİLER:
Köpek balığı türleri, Lübnan dağlarında sıkça rastlanılan fosillerdendir. Köpek balıkları kıkırdaklı balık sınıfına dahildirler. Kıkırdaklı balıkların iskeletleri, kalsiyum içermez, kıkırdak dokudan meydana gelmiştir. Sadece dişlerinde ve bazen omurlarında kalsiyum birikintileri vardır. Bu nedenle, köpek balığı dişi fosiline, iskelet fosilinden daha sık rastlanır. Köpek balıklarının bulunan en eski fosilleri yaklaşık 400 milyon yıllıktır. Bu fosiller, diğer tüm canlıların olduğu gibi, köpek balıklarının da yüz milyonlarca yıldır hiçbir değişime uğramadıklarını göstermektedir. Köpek balıkları, evrimcilerin iddia ettiği gibi, diğer türlerden aşama aşama gelişmemiş, kompleks yapılarıyla bir anda ortaya çıkmış, yani yaratılmışlardır.

AROKARYA KOZALAĞI DİLİMİ

FOSİL NO: SP0067
YAŞ:165 milyon yıllık
DÖNEM:Jura
BULUNDUĞU YER:Jaramillo, Santa Cruz, Patagonya, Arjantin

DİĞER BİLGİLER:
Resimde görülen 165 milyon yaşındaki kozalak dilimi, Jaramillo"daki taşlaşmış ormandan elde edilmiştir. Kozalağın tüm detaylarının görüldüğü bu fosil örneği, bitkilerin evrim geçirmediğini gösteren ispatlardan biridir. Günümüzdeki kozalakların sahip olduğu tüm özelliklere bundan 165 milyon yıl önce yaşamış olan kozalaklar da sahiptir.

ÇAYIR SİVRİSİNEĞİ

FOSİL NO: SI0081
YAŞ:128 milyon yıllık
DÖNEM:Kretase
BULUNDUĞU YER:Yixian Oluşumu, Chao Yang, Liaoning, Çin

DİĞER BİLGİLER:
Dev bir sivrisineği andıran çayır sivrisinekleri, bilinen sivrisineklerden çok farklı bir yapıya sahiptirler. En önemli özellikleri bacaklarının, vücutlarına göre çok uzun olmasıdır. Genelde bacakları vücutlarının iki katı uzunluğundadır. Diğer tüm canlılar gibi, çayır sivrisinekleri de fosil kayıtlarında günümüzdeki yapılarıyla tıpatıp aynı şekilde yer almaktadırlar. Günümüzdeki çayır sivrisinekleriyle, milyonlarca yıl önce yaşayan örnekleri arasındaki farksızlık, canlıların evrim geçirmediğinin bir göstergesidir.

KEMİKLİ TURNA BALIĞI

FOSİL NO: SF0066
YAŞ:54-37 milyon yıllık
DÖNEM:Eosen
BULUNDUĞU YER:Green River Oluşumu, Lincoln County, Wyoming, ABD

DİĞER BİLGİLER:
Bugüne kadar elde edilen yüzlerce kemikli turna balığı fosili, bu canlıların milyonlarca yıldır en küçük bir değişikliğe uğramadıklarını göstermektedir. Resimde görülen 54–37 milyon yıllık kemikli turna balığıyla, günümüz denizlerinde yaşayanları arasında hiçbir fark yoktur. Bu farksızlık, Darwinistlerin açıklayamayacağı bir durumdur ve Yaratılış gerçeğini bir kez daha ispatlamaktadır.

MÜREKKEP BALIĞI

FOSİL NO: SF1069
YAŞ:95 milyon yıllık
DÖNEM:Kretase
BULUNDUĞU YER:Hakel, Lübnan

DİĞER BİLGİLER:
Mürekkep balıklarının tarih boyunca hep mürekkep balığı olarak var olduklarının ispatı olan resimdeki 95 milyon yıllık fosil, evrimcilerin iddialarına meydan okumaktadır. Mürekkep balıklarının evrim geçirdiğine dair en küçük bir delil dahi öne süremeyen evrimciler, fosil kayıtları karşısında büyük perişanlık içindedirler.

KUŞ TÜYÜ

FOSİL NO: SB0065
YAŞ:12 milyon yıllık
DÖNEM:Miosen
BULUNDUĞU YER:Cereste, Fransa

DİĞER BİLGİLER:
Bu örnek, çok ince detay içeren bir kuş tüyüdür. Bulunduğu yer olan Cereste Fransa"da genellikle böcekler, bazen de kuş tüyleri bulunur.

ÇINAR YAPRAĞI

FOSİL NO: SP0080
YAŞ:54-37 milyon yıllık
DÖNEM:Eosen
BULUNDUĞU YER:Green River Oluşumu, Douglas Pass, Colorado, ABD

DİĞER BİLGİLER:
Bu canlı, yaratılmış tüm canlılar gibi, milyonlarca yıldır hiç bir değişikliğe uğramamıştır. Allah tüm canlıları hiç değişmeden muhafaza etmiştir. Bu da evrimin gerçekleşmediğinin ve tüm canlıları Yüce Allah'ın yarattığının delilidir.

ATNALI YENGECİ (Çift Parça)

FOSİL NO: SC0064
YAŞ:300 milyon yıllık
DÖNEM:Karbonifer
BULUNDUĞU YER:Crock Hey Open Cast Madeni, Wigan, Lancashire, İngiltere

DİĞER BİLGİLER:
Xiphosura (atnalı yengeçleri), Kambriyen döneminden beri var olan bir canlı türüdür. Resimde görülen örnek ise 300 milyon yaşındadır. 300 milyon yıldır aynı olan atnalı yengeçleri, evrimcilerin kademeli evrim iddialarını yerle bir etmektedir.

CİĞERLİ BALIK

FOSİL NO: SF0079
YAŞ:350 milyon yıllık
DÖNEM:Devoniyen
BULUNDUĞU YER:Miguasha, Gaspesie, Kanada

DİĞER BİLGİLER:
Ciğerli balıkların günümüzdeki örnekleri çoğunlukla Afrika ve Güney Amerika"da yaşamaktadır. Bu balıklar, suların azaldığı dönemlerde, kendilerini çamura gömerek yaşamlarını devam ettirebilmektedir. Bilinen en eski ciğerli balık fosili Devoniyen dönemine (417-354 milyon yıl) aittir. Resimde görülen fosil de aynı döneme aittir. Bundan 350 milyon yıl önce yaşayan ciğerli balıkların günümüzde yaşayanlardan hiçbir farkı yoktur. Yüz milyonlarca yıldır değişime uğramayan ciğerli balıklar, canlıların evrim geçirmediklerinin, yaratıldıklarının ispatlarından biridir.

YILAN YILDIZI

FOSİL NO: SY0078
YAŞ:390 milyon yıllık
DÖNEM:Devoniyen
BULUNDUĞU YER:Bundenbach, Almanya

DİĞER BİLGİLER:
390 milyon yıl önce yaşamış olan yılan yıldızlarının, bugünkü denizlerde yaşayan yılan yıldızlarından hiçbir farkı yoktur. Aradan geçen yüz milyonlarca yıla rağmen değişime uğramayan deniz yıldızları, tarihin hiçbir döneminde evrim yaşanmadığını göstermektedir.

DEVE SİNEĞİ

FOSİL NO: SI0062
YAŞ:150 milyon yıllık
DÖNEM:Jura
BULUNDUĞU YER:Beipiao, Liaoning, Çin

DİĞER BİLGİLER:
Diğer tüm böcek türleri gibi mayıs sinekleri de var oldukları ilk andan itibaren hep aynı özelliklere ve sistemlere sahiptir. Fosil kayıtları mayıs sineklerinin hep mayıs sineği olarak var olduklarını, başka bir canlıdan türemediklerini, herhangi bir ara aşamadan geçmediklerini göstermektedir. 150 milyon yıl önce yaşayan mayıs sinekleri, günümüzdeki mayıs sinekleriyle aynıdır.

RİNGA BALIĞI

FOSİL NO: SF0076
YAŞ:54-37 milyon yıllık
DÖNEM:Eosen
BULUNDUĞU YER:Green River Oluşumu, Kemmerer Wyoming, ABD

DİĞER BİLGİLER:
Yaşayan fosiller, canlıların evrim geçirmediklerini, yaratıldıklarını göstermektedir. Türler günümüzdeki beden yapılarına, evrimcilerin öne sürdüğü gibi tesadüfi bir değişim sürecinden geçerek ulaşmamışlardır. Hepsi Yüce Allah tarafından kusursuzca var edilmişlerdir ve yeryüzündeki varlıkları boyunca hep yaratıldıkları şekilde yaşamışlardır. Resimde görülen ringa balığı fosili de bu açık gerçeğin ispatlarından biridir. Milyonlarca yıl boyunca hiçbir değişime uğramayan ringa balıkları, var oldukları ilk gün nasıllarsa bugün de öyledirler. Diğer tüm fosiller gibi, bu fosil de evrim teorisinin yalanlar üzerine kurulu olduğunu söylemektedir.

SU KAPLUMBAĞASI

FOSİL NO: SR0061
YAŞ:125 milyon yıllık
DÖNEM:Kretase
BULUNDUĞU YER:Yxian Oluşumu, Ling yuan, Liaoning, Çin

DİĞER BİLGİLER:
Bilimsel bulguların ortaya koyduğu gerçek, canlıların evrim geçirmediğidir. Ancak Darwinistler, ısrarla bu gerçeği görmezden gelirler. Resimde görülen, günümüzdeki su kaplumbağalarıyla tıpatıp aynı olan 125 milyon yıllık su kaplumbağası fosili de, evrimcilerin görmek istemedikleri gerçeği bir kez daha vurgulamaktadır: Canlılar milyonlarca yıldır değişime uğramamış, yani evrimleşmemişlerdir.